Crema di spinaci e Asiago

Crema di spinaci e Asiago

4.4 111 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di formaggio Asiago stagionato, a pezzi (2-3 cm)
  • 70 g di porro a pezzi
  • 30 g di burro
  • 350 g di spinaci in foglia surgelati
    350 g di foglie di spinaci freschi, lavate
  • 250 g di patate pelate e a tocchetti (1 cm circa)
  • 600 g di acqua
  • 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa
    1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
  • 50 g di panna fresca liquida
  • crostini di pane (opcjonalnie) tostati

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 225 kcal / 941 kJ
Białko 8.5 g
Tłuszcz 15.3 g
Węglowodany 14.2 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...