Crema di spinaci e Asiago
TM31 TM5 TM6

Crema di spinaci e Asiago

4.4 (105 ocen)

Składniki

  • 50 g di formaggio Asiago stagionato, a pezzi (2-3 cm)
  • 70 g di porro a pezzi
  • 30 g di burro
  • 350 g di spinaci in foglia surgelati
    lub 350 g di foglie di spinaci freschi, lavate
  • 250 g di patate, pelate e a tocchetti (1 cm circa)
  • 600 g di acqua
  • 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa
    lub 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
  • 50 g di panna fresca liquida
  • crostini di pane tostati (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
941 kJ / 225 kcal
Białko
8.5 g
Węglowodany
14.2 g
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy