Crema di spinaci e Asiago

Crema di spinaci e Asiago

4.4 110 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • di formaggio Asiago stagionato, a pezzi (2-3 cm)
    50 g
  • di porro a pezzi
    70 g
  • di burro
    30 g
  • di spinaci in foglia surgelati
    350 g
    350 g di foglie di spinaci freschi, lavate
  • di patate pelate e a tocchetti (1 cm circa)
    250 g
  • di acqua
    600 g
  • di dado per brodo vegetale fatto in casa
    1 cucchiaino colmo
    1 cucchiaino di sale
  • di pepe nero macinato fresco
    1 pizzico
  • di panna fresca liquida
    50 g
  • crostini di pane (opcjonalnie) tostati

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 225 kcal / 941 kJ
Białko 8.5 g
Tłuszcz 15.3 g
Węglowodany 14.2 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...