Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Eier, hart gekocht, geschält
- 50 g Magertopfen
- 50 g Sauerrahm
- 35 g Essiggurkerl, große Gurken halbiert
- 1 - 1 ½ TL Salz
- ¼ - ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen, etwas mehr zum Dekorieren
- 3 TL Senf
-
1
Packung Kresse, etwas mehr zum Dekorieren
lub 1 Bund Schnittlauch, frisch, in Röllchen geschnitten - 1 Spritzer Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 Msp. Kurkuma, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 367 kJ / 88 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Eiernockerl
30 Min
Erdäpfelgulasch
1h 10min
Deftige Ofenpalatschinken
30 Min
Schinkenfleckerl überbacken
1h 10min
Käferbohnenmousse mit Kernöl
10min
Marilleneis
15min
Wurstaufstrich
10min
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1h 10min
Liptauer
15min
Schnittlauchsauce
10min
Bröselknödel
40 Min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1 Std.