Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Eier, hart gekocht, geschält
- 50 g Magertopfen
- 50 g Sauerrahm
- 35 g Essiggurkerl, große Gurken halbiert
- 1 - 1 ½ TL Salz
- ¼ - ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen, etwas mehr zum Dekorieren
- 3 TL Senf
-
1
Packung Kresse, etwas mehr zum Dekorieren
lub 1 Bund Schnittlauch, frisch, in Röllchen geschnitten - 1 Spritzer Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 Msp. Kurkuma, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 367 kJ / 88 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Schnittlauchsauce
10 Min
Schinkenaufstrich
10 Min
Liptauer
15 Min
Thunfischaufstrich mit Avocado
10 Min
Kräutertopfen
15 Min
Wurstaufstrich
10 Min
Bröselknödel
40 Min
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1 godz. 10 min
Eiernockerl
30 Min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1 Std.
Schinkenfleckerl überbacken
1 godz. 10 min
Erdäpfelgulasch
1 godz. 10 min