Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 9 Eier (Größe M)
- 2 ½ - 2 ¾ TL Salz, etwas mehr für das Kochwasser
- 350 g Milch
- 50 g Butter, in Stücken und 2-3 EL für die Pfanne
- 2 Prisen Muskat, gemahlen
- 500 g Weizenmehl, griffig
- 1 TL Weinstein-Backpulver
- ½ - 1 Zwiebel, je nach Größe, in Scheiben
- Pfeffer, frisch gemahlen zur Dekoration
- ½ Bund Schnittlauch, frisch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2374 kJ / 568 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1174 mg
Alternatywne przepisy
Wurstknödel
1 Std. 20 Min
Grießkoch mit Orangenfilets
20min
Erdäpfelgulasch
1h 10min
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30 Min
Schinkenfleckerl überbacken
1h 10min
Semmelknödel
50min
Erdäpfel-Karfiol-Laibchen
1h 25min
Eiaufstrich mit Topfen
10min
Germknödel
1 Std.
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1h 10min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2h 45min
Gefülltes Brathenderl
1 godz. 45 min