Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 150 g Zucker
- 500 g Marillen, reif, in Stücken (3 cm), gefroren (siehe Tipp)
- 100 g Schlagobers
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 745 kJ / 178 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marillenröster
30 min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 min
Zitronenmelissesirup
5 godz. 10 min
Marillenkuchen
1h 30min
Marillenmarmelade mit Vanille
1 godz. 5 min
Marillennektar
2 godz.
Zwetschkenröster
1h 30min
Ribiselgelee
55 min
Eiaufstrich mit Topfen
10min
Liptauer
15 min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1h
Schneller Schokokuchen mit weichem Kern
30 min