Urządzenia i Akcesoria
Erdäpfelkas
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
8 Portionen
Składniki
-
Zwiebel halbiert1
-
gekochte Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken200 g
-
Sauerrahm100 g
-
Schlagobers100 g
-
Salz¼ TL
-
frisch gemahlener schwarzer Pfeffer2 Prisen
-
frischer Schnittlauch (opcjonalnie) in Röllchen, zum Garnieren½ - 1 Bund
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
1 g
Kalorie
368 kJ /
88 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
0.5 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Österreichischer Kartoffel-Dip (Erdapfelkas)
40 Min
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1 Std. 25 Min
Kräutertopfen
15 Min
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55 Min
Semmelknödel
50 Min
Eiaufstrich mit Topfen
10 Min
Kürbiskernaufstrich
5 Min
Kaspressknödelsuppe
1 Std. 35 Min
Liptauer
15 Min
Gebackene Erdäpfelnudeln
1 Std. 20 Min
Wurstknödel
1 Std. 20 Min
Erdäpfelgulasch
1 Std. 10 Min