Urządzenia i Akcesoria
Kärntner Reindling
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 Stück
Składniki
-
Zucker115 g
-
Milch220 g
-
frische Germ30 g
-
Weizenmehl, universal etwas mehr zum Bemehlen500 g
-
Salz½ TL
-
Vanillezucker1 TL
-
Zitronenschale, gerieben1 TL
-
Butter weich, in Stücken140 g
-
Ei1
-
Eidotter3
-
Rum1 EL
-
Zimt, gemahlen2 TL
-
Kakaopulver1 TL
-
Walnusshälften60 g
-
Rosinen120 g
-
Honig80 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
8 g
Kalorie
1724 kJ /
412 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
2.6 g
Węglowodany
54 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Marillenkuchen
1 godz. 30 min
Sonntags-Striezel
2 godz. 15 min
Osterpinze
2 godz. 30 min
Osternest aus Germteig
2 godz.
Omas Kärntner Reindling
2 godz. 25 min
Osterpinzen
2 godz. 50 min
Kärntner Reindling mit Vanillepudding
2 godz. 45 min
Kärntner Kasnudln
1 godz. 45 min
Gerührter Germgugelhupf
2 godz.
Nusspotize
2 godz. 20 min
Zuckerreinkerl
2 godz. 50 min
Polsterzipfl
2 godz. 10 min