Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Bergkäse, in Stücken
- 1 - 2 EL frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 50 g Zwiebeln, geviertelt
- 20 g Butter, in Stücken
- 100 g Semmelwürfel
- 60 g Sauerrahm
- 70 g Schlagobers
- 15 g Weizenmehl, universal
- 1 Ei (Größe M)
- ½ TL Salz
- 1500 g klare Suppe (Rind-oder Gemüsesuppe, siehe Tipp)
- Butterschmalz zum Ausbacken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1446 kJ / 346 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semmelknödel
50min
Käsespätzle
45 Min
Germknödel
1h
Kräuterschöberlsuppe
35 Min
Topfenspinatknödel mit RUPP Feinster Streich Blauschimmelkäse
50min
Wurstknödel
1h 20min
Bröselknödel
40min
Frittaten
30min
Eiernockerl
30min
Gemüselaibchen auf Salat mit Joghurtdressing
1h
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1 godz. 25 min
Erdäpfelgulasch
1 Std. 10 Min