Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Eier (Größe M)
- 60 g Weizenmehl, glatt
- 120 g Milch
- ¼ TL Salz
- 2 - 3 EL Sonnenblumenöl, zum Backen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 467 kJ / 111 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marillenkuchen
1 godz. 10 min
Butternockerl
40 dk
Semmelknödel
50 min
Käsespätzle
45 min
Bröselknödel
40 dk
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1 godz. 10 min
Spinatspätzle mit Schinken-Käse-Sauce
40 dk
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30 dk
Eiernockerl
30 dk
Kaspressknödelsuppe
1h 35min
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1sa 25 dk
Erdäpfelgulasch
1 godz. 10 min