![Marillennektar Marillennektar](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A6C5EB3D-1974-4940-B9C4-33F426748479/Derivates/8a553804-606e-4ef4-8557-a0ba84757691.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g frische Marillen, entkernt, geviertelt (siehe Variation)
- 530 g Wasser
- 40 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 450 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Flasche
- Kalorie
- 1342 kJ / 320 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Marilleneis
15min
Powidl
8 Std.
Marillenröster
30 Min
Marillenlikör mit Chili
50 Min
Marillenmarmelade mit Vanille
1h 5 min
Zwetschkenröster
1h 30 min
Germknödel
1 Std.
Eiaufstrich mit Topfen
10 min
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1 godz. 25 min
Mini-Schaumrollen
1h 40 min
Ribiselgelee
55 min
Zitronenmelissesirup
5 Std. 10 Min