Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 50 g natki pietruszki (1 duży pęczek)
- 30 g kolendry, świeżej (1 pęczek)
- 80 g cebuli szalotki, pokrojonej w ćwiartki
- 15 g czerwonego octu winnego
- 60 g oliwy z oliwek
- 50 g majonezu, wykonanego w TM
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 cały przepis
- Kalorie
- 4039 kJ / 964 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 100 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chimichurri
5min
Empanadas z wołowiną
3h 40min
Winegret w stylu azjatyckim
10min
Sos barbecue z whisky
50min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1sa 5 dk
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 Min
Burgery z chorizo, guacamole i granatem
2h
Sos salvitxada
1h 25min
Sos Mojo Amarillo
45 Min
Koreański sos BBQ
25 Min
Sos romesco
1h 25min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5min