Rote Rüben-Sellerie-Püree

Rote Rüben-Sellerie-Püree

4.7 52 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen

Składniki

  • Wasser
    500 g
  • Rote Rüben, roh geschält, in Stücken
    400 g
  • Knollensellerie geschält, in Stücken
    200 g
  • Milch
    100 g
  • Schlagobers
    100 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 TL
    ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Salz
    1 TL
  • frischer Kren geschält
    1 cm
  • frischer Kren geschält, zum Dekorieren

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 103 kcal / 432 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...