Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 1 Bund Blattpetersilie, ohne Stiele
- 800 g Wasser
-
2
Würfel Hühnerbrühe (für 0,5 l)
lub 2 geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht - 2 Sternanis
- 2 Fenchelknollen (500 g)
- 200 g Kartoffeln, gewürfelt
- 100 g Erbsen, TK
- 40 g Kondensmilch, 4 % Fett
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 298 kJ / 71 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Grüne Spargelsuppe mit Erbsen
35min
Polenta Lauchsuppe mit Kernöl
20min
Rote-Bete-Suppe mit Kräuter-Grieß-Klößchen
1 Std. 10 Min
Fenchelrahmsuppe mit Stremellachs
35min
Karfiolsuppe mit gelben Linsen
35min
Fenchel-Lachs-Suppe
35min
Mangold-Ingwer-Suppe
40min
Rote-Rüben-Selleriesuppe
40min
Pastinaken-Karottensuppe mit Schwarzbrot Croûtons
25min
Pastinaken-Cremesuppe
45min
Süßkartoffel-Fenchel-Creme-Suppe
35min
Apfel-Sellerie-Cremesuppe
40min