Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Schalotte
- 1 Knoblauchzehe
- 300 g Knollensellerie, in Stücken
- 35 g Butter, in Stücken
- 600 g Wasser
- 200 g Sahne
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 150 g Staudensellerie, Blätter und Stiele, in Streifen
- Sesamöl, geröstet, zum Beträufeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1255 kJ / 300 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kohlrabisuppe
45 min
Rosenkohlcremesuppe
45 min
Grüne Spargelsuppe mit Erbsen
35 min
Champignon-Porree-Cremesuppe
30 min
Kohlrabi-Kartoffel-Cremesuppe
45 min
Paprikacremesuppe
20 min
Gurkencremesuppe
25 min
Blumenkohlcremesuppe mit Brokkoli
45 min
Blumenkohl-Cremesuppe
30 min
Aromatische Kressesuppe
30 min
Zweierlei Erbsensuppe
50 min
Zucchinicremesuppe
25 min