![Erdäpfel mit Avocado-Bärlauchcreme Erdäpfel mit Avocado-Bärlauchcreme](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F6C74E1C-EABA-4C26-929D-1E902B722F46/Derivates/35662DAC-A2B6-4CCB-8665-0B8E3A5D4CC2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 1 TL Meersalz, grob
- 700 g Erdäpfel, in Stücken (ca. 3-4 cm)
- 15 g Butter
- 50 g Bärlauchknospen (siehe Variante)
- 25 g Frühlingszwiebeln, in Stücken (ca. 2 cm)
- 45 g frische Bärlauchblätter, grob geschnitten
- 40 g Sauerrahm
- 20 g natives Olivenöl extra
- 2 Avocados, nur Fruchtfleisch (ca. 200 g)
- ½ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 TL Zitronensaft, frisch gepresst
- ½ TL Agavensirup
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1298 kJ / 311 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Rote-Rüben-Suppe (vegan)
45 min
Grünspargel-Laksa
30min
Saibling mit Wurzelgemüse und Erdäpfelstampf
1h
Radieschenblättersuppe
40min
Radieschensuppe mit Kressenockerl
35min
Bärlauch-Erdäpfelkas
40min
Kaviar-Frischkäsecreme mit Kresse-Radieschensalat
25min
Bärlauch-Leinölaufstrich
15min
Saiblingsfilets auf Krenrisotto und Frühlingsgemüse
1h
Erdäpfel-Bärlauchsuppe
30min
Gurken-Erdäpfel-Dill-Suppe mit Räucherlachs
20 Min
Hendlfilet auf Blattsalat mit Senfdressing
40min