Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g d'oignons, coupés en deux
- 20 g de vinaigre balsamique
- 1 c. à café de sucre en poudre (opcjonalnie)
- 4 saucisses de Toulouse
- 20 g de saindoux
- 500 g d'eau
- 900 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 150 g de lait
- 50 g de beurre demi-sel
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2664 kJ / 637 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 62.3 g
- Tłuszcz
- 32.5 g
- Błonnik
- 6.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filet de poulet sauce poulette
20min
Sauté de porc au curry
1 godz.
Longe de porc à la riojana
50min
Sauté de porc au cidre
1 godz.
Filet de porc vapeur, pommes de terre fondantes
1h 20min
Mignons de porc à l'époisses
1 godz. 15 min
Cuisse de dinde à la moutarde
1 godz.
Poitrine de porc à la sauce de soja
40min
Echine aux échalotes et au thym
1 godz. 40 min
Estouffat toulousain
2 godz.
Filet mignon de porc à la moutarde et pommes de terre
30min
Potée au chou et à la saucisse de Morteau
1 godz.