Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g d'oignons, coupés en deux
- 20 g de vinaigre balsamique
- 1 c. à café de sucre en poudre (opcjonalnie)
- 4 saucisses de Toulouse
- 20 g de saindoux
- 500 g d'eau
- 900 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 150 g de lait
- 50 g de beurre demi-sel
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2664 kJ / 637 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 62.3 g
- Tłuszcz
- 32.5 g
- Błonnik
- 6.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filet de poulet sauce poulette
20 Min
Côtes de porc fermier et aubergines
1 Std. 15 Min
Echine aux échalotes et au thym
1hod. 40min
Paupiettes de veau en sauce, champignons et légumes
1 Std.
Saucisses fumées aux pommes de terre et sauce douceur
40min
Palette à la diable
1 Std.
Sauté de porc au curry
1 Std.
Porc Orloff sauce moutarde et petits légumes
2u. 35min
Poulet sauce au cidre, lardons, oignons et noix de pécan
1 Std.
Filet de porc vapeur, pommes de terre fondantes
1hod. 20min
Filet mignon de porc à la moutarde et pommes de terre
30 Min
Sauté de porc au cidre
1 Std.