Wersje kompatybilne
Gratin de pomme de terre au camembert et champignons de Paris
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 20 g de beurre
- 700 g de champignons de Paris frais, brossés et coupés en quatre ou six
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 50 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 500 g d'eau
- 600 g de pommes de terre, coupées en rondelles
- 1 camembert, coupé en longues lamelles
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 6636 kJ / 1589 kcal
- Białko
- 78 g
- Węglowodany
- 108 g
- Tłuszcz
- 89 g
- Błonnik
- 26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de champignons
30min
Œufs gratinés à la hongroise
1 Std. 30 Min
Quiche endive, moutarde et camembert
1 Std. 30 Min
Pommes de terre farcies façon raclette
1 Std. 20 Min
Champignons farcis au gorgonzola
55 Min
Lasagnes à la béchamel au camembert
1hod.
Ch'tiflette (tartiflette au maroilles)
1h 25min
Gratin de pâtes au fromage
50 Min
Gratin au lard
2h 25 min
Gratin de gnocchi façon tartiflette
1hod.
Tartiflette aux courgettes
55 Min
Tomates farcies au chèvre chaud
50 Min