Wersje kompatybilne
Gratin de pomme de terre au camembert et champignons de Paris
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 20 g de beurre
- 700 g de champignons de Paris frais, brossés et coupés en quatre ou six
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 50 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 500 g d'eau
- 600 g de pommes de terre, coupées en rondelles
- 1 camembert, coupé en longues lamelles
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 6636 kJ / 1589 kcal
- Białko
- 78 g
- Węglowodany
- 108 g
- Tłuszcz
- 89 g
- Błonnik
- 26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte chèvre, pomme et oignon
2 godz. 15 min
Lasagnes champignons-fromage
1h 15min
Gratin de coquillettes au poireau
45min
Champignons farcis au gorgonzola
55 Min
Ch'tiflette (tartiflette au maroilles)
1 Std. 25 Min
Gratin de gnocchi façon tartiflette
1h
Quiche endive, moutarde et camembert
1h 30min
Tomates farcies au chèvre chaud
50 Min
Gratin au lard
2 godz. 25 min
Œufs gratinés à la hongroise
1h 30min
Risotto crémeux au camembert
35 Min
Tartiflette aux courgettes
55 Min