Gratin de pomme de terre au camembert et champignons de Paris

Gratin de pomme de terre au camembert et champignons de Paris

4.4 241 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • 1 gousse d'ail
  • 20 g de beurre
  • 700 g de champignons de Paris frais brossés et coupés en quatre ou six
  • ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 3 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 50 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 500 g d'eau
  • 600 g de pommes de terre coupées en rondelles
  • 1 camembert coupé en longues lamelles

Wartości odżywcze na 6 portions

Kalorie 1589 kcal / 6636 kJ
Białko 78 g
Tłuszcz 89 g
Węglowodany 108 g
Błonnik 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...