Wersje kompatybilne
Tartine au crottin de Chavignol façon flammekueche
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de crottins de Chavignol, coupés en morceaux
- 80 g de mozzarella à cuire, coupée en morceaux
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 200 g de lardons fumés
- 8 tranches de pain de campagne
- 50 g de vin blanc
- 150 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
- 8 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1178.1 kJ / 281.9 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomates farcies au chèvre chaud
50min
Pommes de terre farcies façon raclette
1h 20 min
Gratin de gnocchi au Mont-d'Or
1h 15min
Tartines "croque-monsieur"
25 min
Tourte à la tomme de brebis et au jambon cru
1h 55min
Ch'tiflette (tartiflette au maroilles)
1h 25min
Croque-campagne au comté
40 Min
Pommes de terre farcies au chorizo
50min
Feuilleté comtois
1h 5min
Flammekueche alsacienne
30 min
Bruschettas jambon fumé, tomate et basilic
15min
Tartines aux comté, parmesan, lardons et roquette
25 min