
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 150 g d'échalotes coupées en deux
- 4 brins de persil frais hachés
- 25 g de graisse de canard et un peu pour graisser
- 250 g de champignons de Paris frais coupés en quatre
- 5 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 40 g de vin blanc
- 1 pâte feuilletée maison
- 1000 g de pommes de terre cireuses (à chair ferme) émincées en fines rondelles (2 mm)
- 3 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de roquefort détaillé en cubes
- 3 c. à soupe de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 552 kcal / 2308 kJ
- Białko
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Węglowodany
- 55 g
- Błonnik
- 5.5 g