Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g di cous-cous
- acqua bollente q.b. (vedere consigli)
- 10 g di radice fresca di zenzero, pulita, a rondelle (2 mm)
- 30 g di cipolla rossa a pezzi
- 120 g di carote a pezzi
-
25
g di uva passa
lub 25 g di uvetta sultanina - 25 g di anacardi, non salati e non tostati
- 240 g di ceci bianchi in scatola, sgocciolati (peso netto)
- 1 cucchiaio di curry in polvere, a piacere
- 1 cucchiaio di coriandolo fresco tritato, per guarnire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 976 kJ / 233 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di quinoa e lenticchie
35 Min
Insalata con quinoa, pollo e avocado
45min
Mix di cereali con ceci e verdure alla curcuma (vegan)
30 Min
Cous cous marino (vegan)
30 Min
Cous cous veloce con verdure crude
20 min
Insalata di bulgur, tonno e fagioli
45min
Cous cous integrale con zucchine, ceci e bacche di goji
30 Min
Cous cous con dadolata di verdure e ceci
40 min
Cous cous integrale con ceci e tonno
20 min
Couscous integrale con lenticchie e menta
30 Min
Tabulè di quinoa
40 min
Tabulè di quinoa e tonno
40 min