Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 100 g di olive verdi denocciolate
- 5 foglie di basilico fresche, lavate
- 20 g di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati
- 4 tranci di nasello freschi (600 g circa)
- 4 pizzichi di sale
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1175 kJ / 281 kcal
- Białko
- 24.6 g
- Węglowodany
- 0.7 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone al cartoccio
35min
Platessa al pomodoro
30min
Merluzzo alla pizzaiola
30min
Orata al cartoccio con zucca e frutta secca
40min
Filetti di merluzzo con battuto di olive verdi
45min
Merluzzo al vapore con salsa al pomodoro e olive
35min
Branzino al lime e pistacchi
30min
Trota salmonata al pesto di olive
35min
Filetti di branzino alla pizzaiola
45min
Pesce spada alla ghiotta
40min
Spada alle erbe con olive
40min
Tonno allo zenzero e melagrana
40min