![Nasello con pesto di olive e pistacchi Nasello con pesto di olive e pistacchi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b82e8238-e8e5-4f81-b341-9a0facfd9246/Derivates/f5ad4e8b-ffde-4e92-a8a7-3216796cdc36.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 100 g di olive verdi denocciolate
- 5 foglie di basilico fresche, lavate
- 20 g di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati
- 4 tranci di nasello freschi (600 g circa)
- 4 pizzichi di sale
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1175 kJ / 281 kcal
- Białko
- 24.6 g
- Węglowodany
- 0.7 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetti di orata al cartoccio con crema di lenticchie
40 Min
Merluzzo al vapore con salsa al pomodoro e olive
35 Min
Branzino alle erbe aromatiche con salsa all'arancia
1 Std. 10 Min
Platessa al pomodoro
30 Min
Merluzzo al Varoma con purè di carote
40 Min
Tonno aromatizzato al profumo di limone
35 Min
Branzino al lime e pistacchi
30 Min
Filetto di orata con peperoni
25 Min
Sogliola gratinata e mele
40 Min
Sogliole e finocchi con curry al Varoma
35 Min
Filetti di branzino alla pizzaiola
45 Min
Filetti di branzino con salsa agli asparagi
45 Min