Cous cous al pesto e melanzane

Cous cous al pesto e melanzane

4.5 53 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

Pesto alla genovese
  • di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
    80 g
  • di pinoli
    30 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di basilico fresco le foglie lavate ed asciugate
    80 g
  • di olio extravergine di oliva
    150 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
Cous cous e melanzane
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di acqua
    350 g
  • di sale
    2 pizzichi
  • di melanzana a dadini
    250 g
  • pomodori ciliegino a dadini
    10
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di cous cous precotto
    350 g
  • di olio extravergine di oliva
    3 cucchiai
  • di basilico fresco lavate q.b.
    foglie

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 906 kcal / 379 kJ
Białko 22.1 g
Tłuszcz 64.2 g
Węglowodany 60.1 g
Błonnik 10.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...