Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di scalogno
- 80 g di peperone rosso a pezzi
- 10 g di zenzero, radice fresca, sbucciato e a fettine sottili
- 100 g di mela rossa, con la buccia, lavata a pezzi
- 40 g di aceto di riso
- 1000 g di petto di pollo a tocchi (2-3 cm)
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di farina tipo 00
- 2 ½ cucchiaini di paprika piccante
- 100 g di acqua
- 100 g di bevanda a base di cocco (latte di cocco)
- 320 g di riso Venere (cottura 18 minuti)
- ½ - 1 cucchiaino di sale, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3441.4 kJ / 822.5 kcal
- Białko
- 59.9 g
- Węglowodany
- 73.8 g
- Tłuszcz
- 30.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 632.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry di pollo con riso basmati
45min
Pollo con salsa al curry
50min
Pollo con le mandorle (per 2 persone)
35min
Noodles con gamberi e avocado
35min
Pollo in salsa di sesamo, riso e verdure
40min
Pollo speziato con salsa yogurt e verdure
40min
Pollo tikka masala (per 2 persone)
6 Std. 30 Min
Riso con pollo alle 7 spezie
40min
Pulao di gamberi
50min
Vermicelli di riso con carne e verdure
30min
Riso basmati mango e gamberi
45min
Pollo alla marocchina con cous cous
40min