Pollo alla paprika con riso venere

Pollo alla paprika con riso venere

4.3 66 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 20 g di scalogno
  • 80 g di peperone rosso a pezzi
  • 10 g di zenzero, radice fresca sbucciato e a fettine sottili
  • 100 g di mela rossa, con la buccia, lavata a pezzi
  • 40 g di aceto di riso
  • 1000 g di petto di pollo a tocchi (2-3 cm)
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 30 g di farina tipo 00
  • 2 ½ cucchiaini di paprika piccante
  • 100 g di acqua
  • 100 g di bevanda a base di cocco (latte di cocco)
  • 320 g di riso Venere (cottura 18 minuti)
  • ½ - 1 cucchiaino di sale a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 822.5 kcal / 3441.4 kJ
Białko 59.9 g
Tłuszcz 30.7 g
Węglowodany 73.8 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 8.1 g
Sód 632.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...