![Risotto all'arancia con ragù di anatra Risotto all'arancia con ragù di anatra](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e6a7492c-fb32-42fa-8c9e-a10c18d4d2bf/Derivates/bb66af0d-2996-4bcb-b2be-5c15312f2edd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di petto d'anatra senza pelle a cubetti (2 cm)
- 70 g di cipolla in quarti
- 320 g di riso Carnaroli (cottura 15 min.)
- 50 g di vino bianco
-
650
g di brodo vegetale
lub 650 g di acqua + 1 cucchiaio colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa - 1 arancia
- 20 g di burro
- maggiorana q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2125 kJ / 508 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 66.2 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto radicchio e salsiccia
35min
Risotto con salampatata
35min
Conchiglie risottate al ragù di mare e lime
40min
Risotto bianco con porri e mela
30 min
Risotto con salsiccia e uva
40min
Risotto ai porri e burrata
35min
Risotto all'Amarone
35min
Risotto ai funghi porcini
35min
Risotto zafferano e pioppini
40min
Risotto allo zafferano (per 1 persona)
25min
Risotto alle zucchine e prosciutto affumicato
30 min
Ragù di carne di manzo di Razza Piemontese a Cottura Lenta
4 Std.