Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di petto d'anatra senza pelle a cubetti (2 cm)
- 70 g di cipolla in quarti
- 320 g di riso Carnaroli (cottura 15 min.)
- 50 g di vino bianco
-
650
g di brodo vegetale
lub 650 g di acqua + 1 cucchiaio colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa - 1 arancia
- 20 g di burro
- maggiorana q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2125 kJ / 508 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 66.2 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto agli asparagi
30 min
Risotto al radicchio rosso di Verona
40min
Risotto alla milanese (per 2 persone)
25 min
Risotto allo zafferano (per 1 persona)
25 min
Risotto autunnale
50 min
Petto d’anatra con pere e nocciole
1h 30min
Risotto radicchio, speck e taleggio
35 min
Risotto con salsiccia e uva
40min
Risotto primavera allo speck
1 godz. 5 min
Risotto ai funghi porcini
35 min
Risotto radicchio e salsiccia
35 min
Risotto al prosecco e lavanda
30 min