Überbackene Zwiebeln mit Erdäpfelfülle

Überbackene Zwiebeln mit Erdäpfelfülle

4.0 33 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 Stück

Składniki

  • Hartkäse z.B. Parmesan oder Montello, in Stücken
    50 g
  • Wasser
    500 g
  • Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken (3 cm)
    400 g
  • große rote Zwiebeln geschält, Wurzel- und Stielansatz entfernt
    6 - 7
  • Butter etwas mehr zum Einfetten
    30 g
  • gemischte, frische Kräuter (z. B. Salbei, Petersilie, Thymian), Blättchen abgezupft
    15 g
  • getrocknete Tomaten in Öl abgetropft
    20 g
  • Pinienkerne
    1 EL
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Majoran, getrocknet
    1 EL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 91 kcal / 383 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...