![Gefüllte Calamari vom Grill Gefüllte Calamari vom Grill](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1f2852b7-4192-4c7b-a7ed-8d18c75dc05a/Derivates/1d5ef279-23cd-44d3-9c71-49b0a5121ecf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Bio-Zitronen
- 1 Bund Petersilie, frisch, Blättchen abgezupft
- 6 Knoblauchzehen, halbiert
- 50 g Olivenöl
- 120 g Rohschinken (z. B. Prosciutto), in dünnen Scheiben
- 100 g Pecorino, in Stücken
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 150 g Erdäpfel, mehlig, in Stücken
- 1000 g Tintenfische, ganz, mittelgroß (ca. 10-12 Stück), ausgenommen mit Kopf
- ¼ TL Salz
- 3 - 4 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1333 kJ / 318 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fischsuppe
1 Std. 40 Min
Sylter Landei mit gebackener Auster
30 Min
Meeresfrüchte mit Weinschaumsauce
30 Min
Garnelen mit Frühlingszwiebeln (油爆虾)
25min
Gewürzte Garnelen und Tintenfische
15 Min
Mediterraner Meeresfrüchte-Reis mit Chorizo
1 Std. 5 Min
Limettenpappardelle mit Gambas
1h 20min
Garnele und Fisch in Paprika-Safran-Süppchen
1 Std.
Andalusische Fischsuppe
50 Min
Tintenfisch-Salat scharf-sauer (酸辣墨鱼)
1 godz. 30 min
Miesmuscheln in Weißwein mit Sahnesauce
45min
Linguine mit Garnelen
35 Min