Gefüllte Calamari vom Grill

Gefüllte Calamari vom Grill

4.1 34 oceny
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 50 min
6 Portionen

Składniki

  • Bio-Zitronen
    2
  • Petersilie, frisch Blättchen abgezupft
    1 Bund
  • Knoblauchzehen halbiert
    6
  • Olivenöl
    50 g
  • Rohschinken (z. B. Prosciutto), in dünnen Scheiben
    120 g
  • Pecorino in Stücken
    100 g
  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Erdäpfel, mehlig in Stücken
    150 g
  • Tintenfische, ganz, mittelgroß (ca. 10-12 Stück), ausgenommen mit Kopf
    1000 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    3 - 4 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 318 kcal / 1333 kJ
Białko 37 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...