Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
-
500
g Lila Erdäpfel, Vitelotte (siehe Tipp), geschält, in Stücken (2 cm)
lub 500 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (2 cm) - 200 g Milch
- 150 g Schlagobers
- 15 g Butter
- 1 ½ TL Meersalz
- ½ TL weißer Pfeffer, gemahlen
- 2 Prisen Muskat, gemahlen
- 1 - 2 EL Rote Rüben-Saft, nach Geschmack
- 1 TL Apfelessig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1174 kJ / 280 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Lauwarme Safranbirnen mit Zabaglione
2 godz. 20 min
Spargel-Panna-Cotta mit geräucherter Entenbrust
2h 45min
Karottenflan mit Wachtelei auf Spinatsenfsauce
1 godz.
Pilz-Gnocchi mit Rehfilet und Kirsch-Rotkohl
2h
Cheddarsoufflé mit Fenchel-Granatapfel-Salat
40min
Nougat Crème Brûlée | Banane
7hod. 35min
Rote Rüben-Sellerie-Püree
40min
Steinpilzcappuccino mit Speck
50 min
Selchsuppe | Radieschen | Brot
35 min
Rote Rüben Gnocchi mit Krenmousse
1h 45min
Fenchel-Maroni Suppe
35 min
Frische Grüne Gnocchi alla Romana
1 godz. 30 min