![Lachsforellentatar auf Erdäpfelcreme Lachsforellentatar auf Erdäpfelcreme](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/830A475B-CE35-4905-84AF-4690044799BE/Derivates/39ED91CF-AB6C-4DC4-A8CB-6B3628998767.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 3 TL Salz
- 300 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Würfeln (2 cm)
-
250
g Lachsforellenfilets, ohne Haut und Gräten
lub 250 g frische Lachsfilets, ohne Haut und Gräten - 3 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 2 EL Zitronensaft, frisch gepresst
- 2 EL Sonnenblumenöl
- 150 g Schlagobers
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 3 Prisen Muskatnuss, gemahlen
- ¼ Bund Dille, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1418 kJ / 339 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 1801 mg
Alternatywne przepisy
Gebratene Bachforelle mit Trüffel-Sahne-Püree
50 Min
Räucherforellenmousse mit Gurke
2u. 40min
Steirische Fischsulz
7h
Thunfischsteaks mit Teriyaki-Creme
1h 20 min
Saiblingsfilets in Erdäpfelkruste mit Frühlingskräutersauce
50 Min
Lachstatar mit Orange und Apfel
2h 15 min
Gebratene Jakobsmuscheln mit Passionsfrucht-Beurre-blanc und Gurkensalat
40 Min
Garnele und Fisch in Paprika-Safran-Süppchen
1 Std.
Avocadokaltschale mit Räucherlachsverhackertem
15min
Saibling à la Saltimbocca mit Braterdäpfeln und Tomatensauce
1 Std.
Saiblingsfilets auf Krenrisotto und Frühlingsgemüse
1 Std.
Lachs-Tatar
5 Min