Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 3 TL Salz
- 300 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Würfeln (2 cm)
-
250
g Lachsforellenfilets, ohne Haut und Gräten
lub 250 g frische Lachsfilets, ohne Haut und Gräten - 3 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 2 EL Zitronensaft, frisch gepresst
- 2 EL Sonnenblumenöl
- 150 g Schlagobers
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 3 Prisen Muskatnuss, gemahlen
- ¼ Bund Dille, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1418 kJ / 339 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 1801 mg
Alternatywne przepisy
Spargel-Papaya-Cocktail
35 min
Smoked Salmon Roulade
1 godz. 55 min
Schafskäseterrine mit Kürbiskernpesto
1h 20min
Avocadokaltschale mit Räucherlachsverhackertem
15 min
Saiblingsfilets in Erdäpfelkruste mit Frühlingskräutersauce
50min
Garnele und Fisch in Paprika-Safran-Süppchen
1h
Saiblingsfilets auf Krenrisotto und Frühlingsgemüse
1h
Beef- & Tuna-Tatar mit Trüffelmayonnaise
2h 15min
Sashimi vom Thunfisch mit Limetten-Sesam-Vinaigrette
20 min
Lachstatar mit Orange und Apfel
2h 15min
Warmer Zitronenlachs mit Radieschentatar und Sauerampfercreme
30 min
Riesengarnelen in Cognac
20 min