
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g grzybów, suszonych np. podgrzybków, pokruszonych
- 150 g wody, gorącej
- 120 g cebuli, przekrojonej na pół
- 600 g wieprzowiny np. łopatki lub szynki, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
20
g smalcu
lub 20 g oleju rzepakowego - 200 g soku z kiszonej kapusty
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 płaska łyżeczka kminku
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g chleba, razowego, bez skórki, pokruszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2070.3 kJ / 494.5 kcal
- Białko
- 29.6 g
- Węglowodany
- 12.3 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
2h 25min
Szybkie ragoût z jagnięciny
50 Min
Gulasz ziemniaczany
1h 10min
Roladki po prowansalsku (Alouettes)
1j 30 menit
Ragout z jagnięciny
1h 10min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1h 40min
Boeuf Stroganow
1h 10min
Gulasz wieprzowy z dynią i pieczarkami
1 godz. 35 min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 godz. 50 min
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1j 20 menit
Gulasz z kurczaka, chorizo i ciecierzycy
50 Min
Schab z kiszoną kapustą
50 Min