Urządzenia i Akcesoria
Gulasz poleszucki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
10 g grzybów, suszonych np. podgrzybków, pokruszonych
-
150 g wody gorącej
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
600 g wieprzowiny np. łopatki lub szynki, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
20 g oleju rzepakowego20 g smalcu
-
200 g soku z kiszonej kapusty
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
1 płaska łyżeczka kminku
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g chleba razowego, bez skórki, pokruszonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
29.6 g
Kalorie
2070.3 kJ /
494.5 kcal
Tłuszcz
38 g
Błonnik
3.1 g
Węglowodany
12.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA KRESOWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gruziński rosół z mięsem z kurczaka i żółtkami (czichirtma)
3 h
Kurczak po myśliwsku
50 min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2 h
Gulasz cielęcy
1 h 15 min
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1 h 20 min
Kurczak w winie
1 h 50 min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 h 50 min
Solanka z mięsem
2 h
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
2 h 25 min
Karbonatki
30 min
Kotlety mielone z jabłkiem i szałwią
1 h 35 min
Flaczki wołowe
2 h 35 min