
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz poleszucki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
10 g grzybów, suszonych np. podgrzybków, pokruszonych
-
150 g wody gorącej
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
600 g wieprzowiny np. łopatki lub szynki, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
20 g smalcu
-
200 g soku z kiszonej kapusty
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
1 płaska łyżeczka kminku
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g chleba razowego, bez skórki, pokruszonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
494.5 kcal /
2070.3 kJ
Białko
29.6 g
Tłuszcz
38 g
Węglowodany
12.3 g
Błonnik
3.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA KRESOWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gulasz węgierski z knedlami z bułki
1 godz. 15 min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 godz. 50 min
Bryjka jęczmienna z boczkiem i cebulą
50 min
Schab z kiszoną kapustą
50 min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 godz. 40 min
Bigos staropolski
1 godz. 35 min
Boeuf Stroganow
1 godz. 10 min
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1 godz. 20 min
Pasztet po krakowsku
2 godz. 40 min
Klopsy królewieckie
2 godz. 10 min
Żeberka wieprzowe w sosie z czarnej fasoli
1 godz. 35 min
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
2 godz. 25 min