Gulasz poleszucki

Gulasz poleszucki

4.6 101 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje

Składniki

  • 10 g grzybów, suszonych np. podgrzybków, pokruszonych
  • 150 g wody gorącej
  • 120 g cebuli przekrojonej na pół
  • 600 g wieprzowiny np. łopatki lub szynki, pokrojonej w 2 cm kostkę
  • 20 g smalcu
    20 g oleju rzepakowego
  • 200 g soku z kiszonej kapusty
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 płaska łyżeczka kminku
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 50 g chleba razowego, bez skórki, pokruszonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 494.5 kcal / 2070.3 kJ
Białko 29.6 g
Tłuszcz 38 g
Węglowodany 12.3 g
Błonnik 3.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...