Gulasz poleszucki

Gulasz poleszucki

4.6 99 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje

Składniki

  • grzybów, suszonych np. podgrzybków, pokruszonych
    10 g
  • wody gorącej
    150 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    120 g
  • wieprzowiny np. łopatki lub szynki, pokrojonej w 2 cm kostkę
    600 g
  • smalcu
    20 g
    20 g oleju rzepakowego
  • soku z kiszonej kapusty
    200 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • kminku
    1 płaska łyżeczka
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • chleba razowego, bez skórki, pokruszonego
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 494.5 kcal / 2070.3 kJ
Białko 29.6 g
Tłuszcz 38 g
Węglowodany 12.3 g
Błonnik 3.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...