
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz poleszucki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
grzybów, suszonych np. podgrzybków, pokruszonych10 g
-
wody gorącej150 g
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
wieprzowiny np. łopatki lub szynki, pokrojonej w 2 cm kostkę600 g
-
smalcu20 g
-
soku z kiszonej kapusty200 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
kminku1 płaska łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
chleba razowego, bez skórki, pokruszonego50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
494.5 kcal /
2070.3 kJ
Białko
29.6 g
Tłuszcz
38 g
Węglowodany
12.3 g
Błonnik
3.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA KRESOWA
10 Przepisów
Polska
Polska