Gulasz ziemniaczany

Gulasz ziemniaczany

4.6 204 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji

Składniki

  • 70 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
  • 100 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 350 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 70 g chudego boczku wędzonego pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 350 g wieprzowiny gulaszowej, pokrojonej w 2 cm kostkę
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • 400 g wody
  • 2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 płaska łyżeczka kminku, mielonego
  • 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej mielonej
  • 150 - 180 g czerwonej papryki pokrojonej w 4 cm paski
  • 150 - 180 g zielonej papryki pokrojonej w 4 cm paski
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • szczypiorek, świeży drobno pokrojony, do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 351 kcal / 1472 kJ
Białko 15.5 g
Tłuszcz 24.3 g
Węglowodany 23.6 g
Błonnik 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...