Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem

Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem

4.4 187 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje

Składniki

Bitki wołowe
  • ziaren pieprzu czerwonego
    1 łyżeczka
  • ziaren pieprzu białego
    1 łyżeczka
  • ziaren pieprzu czarnego
    1 łyżeczka
  • masła pokrojonego na kawałki
    100 g
  • wołowiny udźca, pokrojonego w 1 cm plastry (delikatnie rozbite)
    600 g
  • białego wina, wytrawnego
    50 g
  • wody
    100 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostkę bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    200 g
  • mąki pszennej
    20 g
  • tymianku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    1 gałązka
Szpinak
  • ząbki czosnku
    2
  • oleju rzepakowego
    30 g
  • liści szpinaku, mrożonych uprzednio rozmrożonych
    400 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • mąki pszennej
    50 g
  • mleka
    100 g
  • białego octu winnego
    10 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 734.5 kcal / 3073 kJ
Białko 39.6 g
Tłuszcz 55 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 28.6 g
Sód 643.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...