Urządzenia i Akcesoria
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Bitki wołowe
-
1 łyżeczka ziaren pieprzu czerwonego
-
1 łyżeczka ziaren pieprzu białego
-
1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
600 g wołowiny udźca, pokrojonego w 1 cm plastry (delikatnie rozbite)
-
50 g białego wina, wytrawnego
-
100 g wody
-
1 kostkę bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
20 g mąki pszennej
-
1 gałązka tymianku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
Szpinak
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oleju rzepakowego
-
400 g liści szpinaku, mrożonych uprzednio rozmrożonych
-
½ łyżeczki soli
-
50 g mąki pszennej
-
100 g mleka
-
10 g białego octu winnego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
643.3 mg
Białko
39.6 g
Kalorie
3073 kJ /
734.5 kcal
Tłuszcz
55 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
28.6 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZMYSŁOWE MOMENTY
7 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tagliatelle z wołowiną i gorgonzolą (Ragù bianco)
1 godz. 45 min
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1 godz. 10 min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 godz. 15 min
Gulasz cielęcy
1 godz. 15 min
Polędwica po toskańsku
45 min
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 min
Klopsiki z sosem grzybowym na białym winie
1 godz. 35 min
Polędwica w sosie musztardowym
1 godz. 30 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30 min