
Urządzenia i Akcesoria
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Bitki wołowe
-
ziaren pieprzu czerwonego1 łyżeczka
-
ziaren pieprzu białego1 łyżeczka
-
ziaren pieprzu czarnego1 łyżeczka
-
masła pokrojonego na kawałki100 g
-
wołowiny udźca, pokrojonego w 1 cm plastry (delikatnie rozbite)600 g
-
białego wina, wytrawnego50 g
-
wody100 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
mąki pszennej20 g
-
tymianku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji1 gałązka
Szpinak
-
ząbki czosnku2
-
oleju rzepakowego30 g
-
liści szpinaku, mrożonych uprzednio rozmrożonych400 g
-
soli½ łyżeczki
-
mąki pszennej50 g
-
mleka100 g
-
białego octu winnego10 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
734.5 kcal /
3073 kJ
Białko
39.6 g
Tłuszcz
55 g
Węglowodany
22 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
28.6 g
Sód
643.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZMYSŁOWE MOMENTY
7 Przepisów
Polska
Polska