Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di nocciole sgusciate e tostate
- 30 g di scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva + 2 cucchiai
- 200 g di radicchio rosso di Verona a listarelle
- 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
- 120 g di vino rosso
- 800 g di acqua
- 1 dado per brodo vegetale
- 1 cucchiaino di sale
- 1 rametto di rosmarino fresco intero
- 250 g di mele
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1753 kJ / 419 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 72.8 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto integrale al radicchio, pere e noci
40min
Risotto zucchine e menta
40min
Risotto alla zucca e balsamico
30min
Risotto bianco con porri e mela
30min
Risotto finocchi e zafferano
30min
Risotto al radicchio rosso di Verona
40min
Risotto viola al radicchio e scamorza
35min
Risotto alla melagrana, Gorgonzola e brandy
45min
Risotto radicchio, speck e taleggio
35min
Risotto zucchine e cipollotti profumati al limone
40min
Risotto asparagi e fragole
35min
Risotto radicchio e salsiccia
35min