![Risotto mele e radicchio rosso Risotto mele e radicchio rosso](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/99fd300b-8826-4d16-a665-867dfe09d97b/Derivates/95159268-acec-4d09-93bc-014bf69444f4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di nocciole sgusciate e tostate
- 30 g di scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva + 2 cucchiai
- 200 g di radicchio rosso di Verona a listarelle
- 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
- 120 g di vino rosso
- 800 g di acqua
- 1 dado per brodo vegetale
- 1 cucchiaino di sale
- 1 rametto di rosmarino fresco intero
- 250 g di mele
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1753 kJ / 419 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 72.8 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alla melagrana e coppa
35min
Risotto integrale al radicchio, pere e noci
40min
Risotto arancia, robiola e rosmarino
30 dk
Risotto asparagi e fragole
35min
Risotto bianco con porri e mela
30 dk
Risotto radicchio, speck e taleggio
35min
Risotto al radicchio rosso di Verona
40min
Risotto finocchi e zafferano
30 dk
Risotto pere e Gorgonzola
40min
Risotto zucchine e menta
40min
Risotto viola al radicchio e scamorza
35min
Risotto zucchine e cipollotti profumati al limone
40min