Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di cimette di cavolfiore violetto
- 150 g di patate, pelate e a fette (0,5 cm circa)
- 150 g di acqua
- 50 g di latte
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 422 kJ / 101 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di cavolfiore
50 Min
Purè di cavolfiore (vegan)
40 Min
Vellutata di cavolo cappuccio rosso
50 Min
Purè di broccoli
40 Min
Vellutata di indivia belga e speck
50 Min
Vellutata di carote viola
45 Min
Crema di broccoli con mandorle (senza lattosio)
35 Min
Vellutata al cavolo viola e kefir
50 Min
Pasta integrale con pesto di cicoria e scaglie di pecorino
40 Min
Polpettine di ceci con crema di cavolo viola (per 2 persone)
35 Min
Vellutata di coste
35 Min
Risotto al cappuccio viola e robiola
35 Min