![Purè di cavolo viola Purè di cavolo viola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6BF22ACD-2692-4C3E-AA05-CF22CB4B96CA/Derivates/96C0A616-4E58-4446-ABF8-8784F2B3046F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di cimette di cavolfiore violetto
- 150 g di patate, pelate e a fette (0,5 cm circa)
- 150 g di acqua
- 50 g di latte
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 422 kJ / 101 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpettine di ceci con crema di cavolo viola (per 2 persone)
35min
Purè di carote e latte di cocco
50 Min
Vellutata di cavolfiore
50 Min
Crema di cavolfiori colorati e mandorle
45min
Purè di cavolfiore (vegan)
40 Min
Purè di carote all'olio di oliva
30 Min
Zuppa di cavolfiori con cimette glassate
45min
Vellutata di bietole con quinoa e fagioli neri
1 Std.
Vellutata al cavolo viola e kefir
50 Min
Purè di carote speziato
50 Min
Puré aromatico di zucca
40 Min
Vellutata di zucca
30 Min