![Piselli in umido Piselli in umido](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/10E9FEF6-6C4C-49AC-A804-16AB8E120BD0/Derivates/411BD9B6-597A-49D6-A1C9-BB006668F7E3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di porro a pezzi (2-3 cm)
- 80 g di carota, pelata e a pezzi (2-3 cm)
- 80 g di gambo di sedano a pezzi (2-3 cm)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di vino bianco
- 100 g di pomodori pelati sgocciolati e in quarti
- 1 cucchiaino di aneto secco
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 700 g di acqua
- 600 g di piselli surgelati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 920 kJ / 220 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broccoli stufati
40 мин.
Piselli al prosciutto
20 Min
Fagiolini con pomodoro e prezzemolo
55 min
Piselli al naturale
1h 40min
Bietole con emulsione di pomodorini
50 мин.
Sugo classico
55 min
Patate e fagiolini al pesto
35 min
Spinaci al burro
30 min
Fagioli in umido
1ч. 30 мин.
Broccoli alla siciliana con olive
40 мин.
Lenticchie in umido
1ч. 30 мин.
Ceci in umido
1ч. 30 мин.