Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla a pezzi
- 50 g di spinaci freschi in foglia, lavati
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso tipo Carnaroli (cottura 18 minuti)
- 740 g di acqua + q.b.
-
1
dado per brodo vegetale
lub 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa - 300 g di gamberetti freschi sgusciati e puliti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1653 kJ / 395 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto verde con spinaci e pancetta
45 min.
Risotto spinaci e piselli
35min
Risotto al salmone affumicato
30min
Risotto verde
30min
Risotto arancione con zucca e carota
35min
Risotto funghi e spinaci
55 min.
Risotto con la zucca e pancetta
40 min.
Riso con gamberi e verdure
30min
Risotto gamberetti, asparagi e yogurt
30min
Risotto zucchine e gamberi
1h 15 min.
Risotto salmone e finocchio
35min
Risotto zucca, pancetta e piselli
50 min.