![Risotto spinaci e gamberetti Risotto spinaci e gamberetti](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3ADA3F44-892A-4628-BCC8-A5C139F7D9A8/Derivates/D0B4AFE7-085E-4B3D-B5F8-41C539417A9B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla a pezzi
- 50 g di spinaci freschi in foglia, lavati
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso tipo Carnaroli (cottura 18 minuti)
- 740 g di acqua + q.b.
-
1
dado per brodo vegetale
lub 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa - 300 g di gamberetti freschi sgusciati e puliti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1653 kJ / 395 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto con salmone agli agrumi
50 min
Risotto salmone e finocchio
35 min
Risotto ai peperoni e tonno
40 min
Risotto verde con spinaci e pancetta
45 min
Risotto gamberetti, asparagi e yogurt
30 min
Risotto verde
30 min
Risotto gamberi e carciofi
30 min
Risotto con gamberetti su crema di piselli
50 min
Risotto zucchine e gamberi
1 godz. 15 min
Risotto con gamberetti, asparagi e fiori di zucca
40 min
Risotto al salmone affumicato
30 min
Risotto spinaci e piselli
35 min