Risotto spinaci e gamberetti

Risotto spinaci e gamberetti

4.0 167 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di cipolla a pezzi
  • 50 g di spinaci freschi in foglia lavati
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso tipo Carnaroli (cottura 18 minuti)
  • 740 g di acqua + q.b.
  • 1 dado per brodo vegetale
    1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
  • 300 g di gamberetti freschi sgusciati e puliti

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 395 kcal / 1653 kJ
Białko 16.2 g
Tłuszcz 8.4 g
Węglowodany 68 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...