Risotto spinaci e gamberetti
TM6 TM5

Risotto spinaci e gamberetti

4.1 (148 ocen)

Składniki

  • 50 g di cipolla a pezzi
  • 50 g di spinaci freschi in foglia, lavati
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso tipo Carnaroli (cottura 18 minuti)
  • 740 g di acqua + q.b.
  • 1 dado per brodo vegetale
    lub 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
  • 300 g di gamberetti freschi sgusciati e puliti

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1653 kJ / 395 kcal
Białko
16.2 g
Węglowodany
68 g
Tłuszcz
8.4 g
Błonnik
1.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy