![Bocconcini di pollo al Marsala e uvetta Bocconcini di pollo al Marsala e uvetta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/878ACF1A-55A0-44BE-AA4C-81AEC3D079C6/Derivates/5D6A1100-6C23-4BD6-94BB-5A64C371051E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di cipolla a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 2 - 3 cucchiai di farina tipo 00
- 450 g di petto di pollo senza pelle a tocchetti (circa 2 cm)
- 100 g di Marsala
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 110 g di acqua
- 25 g di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida per 20 minuti e strizzata
- 10 g di pinoli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1552 kJ / 371 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spezzatino di vitello al curry
40min
Bocconcini di pollo ai capperi
30 dk
Subrics
50min
Brasato con salsa alle mele e brut
2sa 30 dk
Polpette alla birra
1sa
Bocconcini di maiale yogurt e frutta secca
1 Std. 20 Min
Involtini alla frutta secca
40min
Palline al prosciutto
1h 30min
Bocconcini di tacchino speziati alla curcuma
35min
Carote al Marsala
25 dk
Spezzatino di maiale, mele e cipolle
1h 30min
Bocconcini di pollo in salsa di peperoni
1sa