![Grünkohlsuppe mit Salami-Zwiebel-Topping Grünkohlsuppe mit Salami-Zwiebel-Topping](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/284F8359-7918-4EB7-A77F-B6FE46833D65/Derivates/8C27D605-0F8D-40F5-AD7A-B04981ECD6D9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 70 g Salami, in Stücken (1,5 cm)
- 1 Knoblauchzehe
- 1 EL Olivenöl
- 1 TL Pfeffer
- 150 g Grünkohl, ohne Strunk, in groben Stücken
- 180 g Kartoffeln, mehligkochend, in Würfeln
- 700 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 100 g Crème fraîche
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 945 kJ / 226 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kohlrabisuppe
35 min
Knollenselleriesuppe mit Räucherforelle
50min
Selleriecremesuppe mit Kräuterseitlingen
45min
Grünkohlcremesuppe
45min
Sauerkrautsuppe
1 godz.
Sauerkrautsuppe
1 godz.
Grünkohl-Omelette
35 min
Cremige Kohlsuppe mit Schinken und Balsamico
30min
Rosenkohlcremesuppe
45min
Wirsingcremesuppe mit Weißwein
45min
Spinat-Kartoffel-Suppe mit Eierstich
45min
Champignon-Porree-Cremesuppe
30min