Grünkohlsuppe mit Salami-Zwiebel-Topping

Grünkohlsuppe mit Salami-Zwiebel-Topping

4.4 34 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Salami in Stücken (1,5 cm)
    70 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl
    1 EL
  • Pfeffer
    1 TL
  • Grünkohl ohne Strunk, in groben Stücken
    150 g
  • Kartoffeln, mehligkochend in Würfeln
    180 g
  • Wasser
    700 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Crème fraîche
    100 g
  • Salz
    1 Prise

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 226 kcal / 945 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...