Grünkohlsuppe mit Salami-Zwiebel-Topping

Grünkohlsuppe mit Salami-Zwiebel-Topping

4.4 36 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Salami in Stücken (1,5 cm)
    70 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl
    1 EL
  • Pfeffer
    1 TL
  • Grünkohl ohne Strunk, in groben Stücken
    150 g
  • Kartoffeln, mehligkochend in Würfeln
    180 g
  • Wasser
    700 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Crème fraîche
    100 g
  • Salz
    1 Prise

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 8 g
Kalorie 945 kJ / 226 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...