![Garnelen mit Frühlingszwiebeln (油爆虾) Garnelen mit Frühlingszwiebeln (油爆虾)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/053305FB-CF8E-47CE-B9E4-1A76EB0A521E/Derivates/bd901ddb-e680-41de-9319-24a3b62e4576.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 30 g neutrales Öl
- 2 Frühlingszwiebeln, in Stücken (3 cm)
- 400 g Garnelen, roh, mittelgroß, geschält, oder TK, aufgetaut
- 1 TL Salz
- 1 TL Sojasauce
- 10 g Reiswein (z.B. Mirin oder Sake)
- 25 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 808 kJ / 193 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erbsenpasta mit Garnelen
40 min
Hähnchen-Pilz-Eintopf (小鸡炖蘑菇)
1 Std.
Tintenfischringe aglio e olio
1 Std. 20 Min
Tagliolini mit Garnelen und Artischocken
40 min
Pasta mit Tintenfisch
40 min
Nudel-Steak-Salat mit Apfel-Dressing
30 min
Garnelen Pasta Aglio Olio
35 min
Risotto mit Lachs und Tomaten
50 Min
Spaghetti mit Garnelen und Paprika-Gurken-Ragout
50 Min
Pasta mit Garnelen-Pfeffer-Sauce
30 min
Paella mit Hähnchen, Fisch und Meeresfrüchten
1 Std.
Fisch-Pasta
40 min