Garnelen mit Frühlingszwiebeln (油爆虾)

Garnelen mit Frühlingszwiebeln (油爆虾)

4.1 182 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen

Składniki

  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    10 g
  • neutrales Öl
    30 g
  • Frühlingszwiebeln in Stücken (3 cm)
    2
  • Garnelen, roh, mittelgroß, geschält oder TK, aufgetaut
    400 g
  • Salz
    1 TL
  • Sojasauce
    1 TL
  • Reiswein
    10 g
  • Zucker
    25 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 19 g
Kalorie 808 kJ / 193 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 0.2 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...