Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Hähnchenschenkel, mit Haut (à 280 g)
- 80 g Schalotten
- 1 - 2 Knoblauchzehen
- 40 g Olivenöl
- ½ TL Piment, gemahlen
- 3 Prisen Pfeffer
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) -
1
Lorbeerblatt, frisch
lub 1 Lorbeerblatt, getrocknet - 800 g Wasser
- 1 TL Salz
- 150 g Risottoreis (z.B. Aborio, Garzeit 14-15 Minuten)
- 500 g Babyspinat, frisch
- 1 - 2 TL Zitronensaft
- 4 Stängel Basilikum, abgezupft, grob zerkleinert
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1716 kJ / 410 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garnelenklößchen-Suppe
20 min
Hähnchen-Minestrone
1h 20 min
Hackbällchen-Suppe
35 min
Hähnchen-Ragout
45 min
Kichererbsensuppe mit Lamm
45 min
Schweinefilet mit Fenchelgemüse und Champignonweizen
50 min
Königsberger Klopse - mal anders
1 Std.
Hühnersuppe (gebunden)
35 min
Hähnchen-Senf-Eintopf
40 min
Kasseler-Gemüse-Eintopf
40 min
Hühnerfrikassee
1h 20 min
Hühnertopf à la Frikassee
1 Std. 15 Min