Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Hähnchenschenkel, mit Haut (à 280 g)
- 80 g Schalotten
- 1 - 2 Knoblauchzehen
- 40 g Olivenöl
- ½ TL Piment, gemahlen
- 3 Prisen Pfeffer
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) -
1
Lorbeerblatt, frisch
lub 1 Lorbeerblatt, getrocknet - 800 g Wasser
- 1 TL Salz
- 150 g Risottoreis (z.B. Aborio, Garzeit 14-15 Minuten)
- 500 g Babyspinat, frisch
- 1 - 2 TL Zitronensaft
- 4 Stängel Basilikum, abgezupft, grob zerkleinert
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1716 kJ / 410 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lachs mit Blumenkohlpüree
40min
Asia-Hühnersuppe
1 Std. 20 Min
Rinderschmortopf
1 Std. 20 Min
Hähnchencurry mit Spinat und Basmatireis
45min
Spargelragout mit Pute
1 Std. 10 Min
Garnelen-Eintopf
45min
Kokossuppe mit Garnelen
35min
Rinderschmortopf
1h 55min
Spinat-Kokos-Eintopf
45min
Geflügel-Zitronen-Suppe
25 Min
Hähnchen in Joghurt
1 Std.
Hack-Linsen-Eintopf
50 Min