Koriander-Putenstreifen in Erdnusssauce

Koriander-Putenstreifen in Erdnusssauce

4.0 90 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Koriander abgezupft
    3 Stängel
  • Putenbrustfilets, ohne Haut in Streifen (ca. 1,5 cm breit)
    500 g
  • Sambal Oelek
    1 ½ TL
  • Sojasauce
    35 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Ingwer, frisch (ca. 2 cm), in dünnen Scheiben
    1 Stück
  • Knoblauchzehe
    1
  • Paprika, gemischt (ca. 450 g), in Streifen (ca. 1 x 4 cm)
    3
  • Porree in schrägen Ringen (5 mm)
    200 g
  • Wasser
    1200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Curry mild
    1 ½ TL
  • Basmati-Reis
    250 g
  • Erdnusscreme
    50 g
  • Speisestärke
    20 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 527 kcal / 2207 kJ
Białko 43 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 64 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...