
Urządzenia i Akcesoria
Koriander-Putenstreifen in Erdnusssauce
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Koriander abgezupft3 Stängel
-
Putenbrustfilets, ohne Haut in Streifen (ca. 1,5 cm breit)500 g
-
Sambal Oelek1 ½ TL
-
Sojasauce35 g
-
Salz¼ TL
-
Zwiebel halbiert1
-
Ingwer, frisch (ca. 2 cm), in dünnen Scheiben1 Stück
-
Knoblauchzehe1
-
Paprika, gemischt (ca. 450 g), in Streifen (ca. 1 x 4 cm)3
-
Porree in schrägen Ringen (5 mm)200 g
-
Wasser1200 g
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht2 geh. TL
-
Curry mild1 ½ TL
-
Basmati-Reis250 g
-
Erdnusscreme50 g
-
Speisestärke20 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
527 kcal /
2207 kJ
Białko
43 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
64 g
Błonnik
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Finessen 1/2016
23 Przepisy
Niemcy
Niemcy