Schweinefleisch mit Wasabi

Schweinefleisch mit Wasabi

3.1 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Schweinefilet in dünnen Scheiben (5 mm)
    500 g
  • Sojasauce dunkel
    2 EL
  • Fischsauce
    1 TL
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Rapsöl
    1 TL
  • Sesamöl, geröstet und etwas mehr zum Marinieren
    15 g
  • Cashewkerne, geröstet, gesalzen
    50 g
  • Minze abgezupft
    3 Stängel
  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Möhren in Stücken (2 cm)
    100 g
  • Koriander
    3 Stängel
  • Knoblauchzehen
    2
  • passierte Tomaten
    500 g
  • Wasser
    600 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l)
  • Wasabipaste
    25 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Tomatenmark
    30 g
  • Jasminreis
    200 g
  • Paprika, gemischt in Stücken (2 cm)
    500 g
  • Frühlingszwiebeln in Ringen (1 cm)
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 558 kcal / 2335 kJ
Białko 38 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 56 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...