Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le streusel
- 50 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 50 g de farine de blé
- 60 g de cassonade
- 50 g d'amandes en poudre
Le biscuit
- 150 g d'amandes en poudre
- 120 g de farine de blé
- 120 g de beurre, coupé en morceaux
- 50 g de cassonade
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
La garniture aux abricots
- 600 g d'abricots frais, dénoyautés, ou surgelés décongelés
- le jus d'1/2 citron jaune
- 130 g de cassonade
- 2 c. à soupe de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 903.5 kJ / 216.2 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 22.4 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crumbcake framboise-chocolat
1h
Tartelette à la rhubarbe
2h 45min
Tartes au sucre et aux fruits d'été
1 godz. 45 min
Minicakes pêche-abricot
35 min
Tarte amandine aux cerises
2h 30min
Fondant caramélisé à la rhubarbe
2h 30min
Tôt-fait à la rhubarbe
1h 15min
Gâteau meringué aux fruits rouges
50 min
Bouchées chocolat et noix
25 min
Gâteau aux quetsches
45 min
Gâteau magique aux framboises
3h 15min
Amandine aux abricots
1 godz. 30 min