Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le streusel
- 50 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 50 g de farine de blé
- 60 g de cassonade
- 50 g d'amandes en poudre
Le biscuit
- 150 g d'amandes en poudre
- 120 g de farine de blé
- 120 g de beurre, coupé en morceaux
- 50 g de cassonade
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
La garniture aux abricots
- 600 g d'abricots frais, dénoyautés, ou surgelés décongelés
- le jus d'1/2 citron jaune
- 130 g de cassonade
- 2 c. à soupe de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 903.5 kJ / 216.2 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 22.4 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cobbler à la cerise
40min
Moelleux aux pommes
50 Min
Moelleux renversé aux pêches
1 Std. 5 Min
Tarte amandine aux cerises
2 Std. 30 Min
Gratin d'abricots façon frangipane
55min
Tartare d'abricots mousse de mascarpone
2h 15min
Carrés tendres fraise-rhubarbe
4u.
Tartelettes amandines aux figues
1 Std. 30 Min
Tôt-fait à la rhubarbe
1h 15min
Financiers minute miel et framboises
35min
Amandine aux abricots
1 Std. 30 Min
Tarte amandine aux mirabelles
1 Std. 30 Min