Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de farine de blé complet
- 200 g de sucre roux
- 3 c. à soupe rases de cannelle en poudre
- 180 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 100 g de lait
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 1 pincée fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 333.8 kJ / 79.3 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 70.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sablés nantais
2 godz. 40 min
Biscuits aux céréales complètes
1 godz. 30 min
Comme un biscuit BN®
1 godz. 30 min
Truffes au chocolat et au caramel au beurre salé
12h 30min
Biscuits aux amandes
35 dk
Pâte à tartiner chocolat-noisette
2h
Bonbons au chocolat et aux fruits secs
3h
Biscuits fourrés à l'orange
2sa 30 dk
Biscuits à l'avoine
1sa
Biscuits spirales chocolat-vanille
1 godz. 30 min
Langues de chat à la vanille
15 Min
Sablés bretons
50 dk