
Urządzenia i Akcesoria
Gołąbki bez zawijania
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Gołąbki bez zawijania
-
1000 g wody
-
30 g oleju
-
2 łyżeczki soli
-
100 g ryżu białego, długoziarnistego
-
300 g liści białej kapusty bez twardych części, pokrojonych na kawałki
-
70 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
70 g cebuli pokrojonej na kawałki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
400 - 500 g mięsa wieprzowego, mielonego np. łopatki
-
2 jajka
-
½ łyżeczki majeranku, suszonego
-
½ - 1 łyżeczkę pieprzu czarnego, mielonego
-
30 g kaszy manny
Sos
-
80 g cebuli pokrojonej na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oleju
-
1000 g przecieru pomidorowego typu passata
-
100 g wody
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm kostkę
-
1 ½ łyżeczki cukru
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
719.9 kcal /
3012.1 kJ
Białko
31.2 g
Tłuszcz
42.1 g
Węglowodany
58.5 g
Błonnik
9.5 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Sód
2207.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

OBIADY
11 Przepisów
Polska
Polska