Gołąbki bez zawijania

Gołąbki bez zawijania

4.6 6.6K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje

Składniki

Gołąbki bez zawijania
  • 1000 g wody
  • 30 g oleju
  • 2 łyżeczki soli
  • 100 g ryżu białego, długoziarnistego
  • 300 g liści białej kapusty bez twardych części, pokrojonych na kawałki
    300 g liści kapusty pekińskiej, bez twardych części, pokrojonych na kawałki
  • 70 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 70 g cebuli pokrojonej na kawałki
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 400 - 500 g mięsa wieprzowego, mielonego np. łopatki
  • 2 jajka
  • ½ łyżeczki majeranku, suszonego
  • ½ - 1 łyżeczkę pieprzu czarnego, mielonego
  • 30 g kaszy manny
Sos
  • 80 g cebuli pokrojonej na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g oleju
  • 1000 g przecieru pomidorowego typu passata
  • 100 g wody
  • 150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm kostkę
  • 1 ½ łyżeczki cukru
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 719.9 kcal / 3012.1 kJ
Białko 31.2 g
Tłuszcz 42.1 g
Węglowodany 58.5 g
Błonnik 9.5 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Sód 2207.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...