Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 40 g oliwy z oliwek
- 15 g miodu, wielokwiatowego
- 1 łyżeczka soli
- 3 łyżeczki rozmarynu, suszonego
- 1 łyżeczka ziarenek zielonego pieprzu
- 2 liście laurowe, suszone
- 2 ziaren ziela angielskiego
- 5 g sosu sojowego, jasnego
- 5 g sosu Worcestershire
- 800 - 1000 g polędwiczek wieprzowych (ok. 2 szt.), w całości
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 487.6 kJ / 116.5 kcal
- Białko
- 13.9 g
- Węglowodany
- 1.8 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 257.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polędwica w sosie musztardowym
1h 30 min
Polędwiczka wieprzowa w sosie porowym z ryżem basmati
45min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1h 5 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45min
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45min
Marynowane roladki z indyka z rozmarynem
4h 55min
Roladki z piersi indyka
2h 30 min
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
2h 45min
Polędwiczki wieprzowe w papilotach z czosnkiem i porem
45min
Schab z Varomy
3h 40min
Schab gotowany na parze
1klst 50 min