Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g kapusty kiszonej
- 250 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 łyżki oleju słonecznikowego
- 1030 g wody
- 1 łyżeczka soli
-
½
łyżeczki pieprzu białego, mielonego
lub ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego - ½ - ¾ łyżeczki kminku, mielonego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 600 g ziemniaków, pokrojonych w 1,5-2 cm kostkę
- 30 g mąki pszennej
- 200 g śmietany, 18% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 916 kJ / 219 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 853 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoflanka
55 min
Kapuśniak kaszubski
45 min
Zupa kalafiorowa
30 min
Wegetariański kapuśniak z białej kapusty
40 min
Zupa grzybowa
1h 15min
Zupa ogórkowa
30 min
Zupa maślankowa z fasolką szparagową
45 min
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 min
Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i cielęciną
1h
Bryjka jęczmienna z boczkiem i cebulą
50 min
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50 min
Barszcz z serem feta
40 min