Urządzenia i Akcesoria
Kapuśniak zabielany z ziemniakami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
400 g kapusty kiszonej
-
250 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 łyżki oleju słonecznikowego
-
1030 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
½ - ¾ łyżeczki kminku, mielonego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
600 g ziemniaków pokrojonych w 1,5-2 cm kostkę
-
30 g mąki pszennej
-
200 g śmietany, 18% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
853 mg
Białko
5 g
Kalorie
916 kJ /
219 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZUPY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 min
Zupa maślankowa z fasolką szparagową
45 min
Zupa z wiosennych warzyw
35 min
Zapiekanka ziemniaczana z cebulą
1 godz. 10 min
Zupa grochowa z chorizo
45 min
Kapuśniak kaszubski
45 min
Londyńska zupa grochowa
50 min
Odchudzająca zupa z białej kapusty
40 min
Zupa ogórkowa
30 min
Wegetariański kapuśniak z białej kapusty
40 min
Zupa grzybowa
1 godz. 15 min
Zupa kalafiorowa
30 min