Tatar z chrzanem

Tatar z chrzanem

4.1 42 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje

Składniki

  • 400 g mięsa wołowego bez ścięgien i białych błonek, np. polędwicy lub ligawy, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
  • 10 - 15 g chrzanu, tartego
  • 20 g wody mineralnej, niegazowanej zimnej
  • 20 g oleju rzepakowego nierafinowanego
    20 g oliwy z oliwek
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • 4 żółtka
  • 150 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 150 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
    150 g ogórków konserwowych, pokrojonych na kawałki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 237 kcal / 996 kJ
Białko 24.3 g
Tłuszcz 14.4 g
Węglowodany 4.1 g
Błonnik 1.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...