Urządzenia i Akcesoria
Tatar z chrzanem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
400 g mięsa wołowego bez ścięgien i białych błonek, np. polędwicy lub ligawy, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
-
10 - 15 g chrzanu, tartego
-
20 g wody mineralnej, niegazowanej zimnej
-
20 g oliwy z oliwek20 g oleju rzepakowego nierafinowanego
-
1 płaska łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
4 żółtka
-
150 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
150 g ogórków konserwowych, pokrojonych na kawałki150 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
24.4 g
Kalorie
1034.9 kJ /
247.4 kcal
Tłuszcz
13.5 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
7.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tatar z łososia z imbirem
15 Min
Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli
1 Std. 25 Min
Tatar z łososia
10 Min
Tatar
15 Min
Sałatka z wołowiną, rukolą i pomidorkami
35 Min
Pieczony boczek w pięciu smakach
9 Std. 15 Min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 Min
Bulion rybny
1 Std.
Pasztet z kaczki z oliwkami
1 Std. 45 Min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35 Min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 Min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 Std. 15 Min