Ryba z ziemniakami z sosem pomidorowym

Ryba z ziemniakami z sosem pomidorowym

4.3 239 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • 800 g ziemniaków obranych, pokrojonych na kawałki (3-4 cm)
  • 30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa porcja do natłuszczenia
  • 6 dzwonków morszczuka (120-200 g każdy)
    6 filetów rybnych, (dowolnych, 120-200 g każdy)
  • 2 łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 50 g białego wina (opcjonalnie)
  • 400 g pomidorów pokrojonych na kawałki
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g wody

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 373.3 kcal / 1561.9 kJ
Białko 44.9 g
Tłuszcz 6.9 g
Węglowodany 30.4 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 925.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...