
Urządzenia i Akcesoria
Ryba z ziemniakami z sosem pomidorowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
800 g ziemniaków obranych, pokrojonych na kawałki (3-4 cm)
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa porcja do natłuszczenia
-
6 dzwonków morszczuka (120-200 g każdy)
-
2 łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g białego wina (opcjonalnie)
-
400 g pomidorów pokrojonych na kawałki
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g wody
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
373.3 kcal /
1561.9 kJ
Białko
44.9 g
Tłuszcz
6.9 g
Węglowodany
30.4 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
925.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska