Urządzenia i Akcesoria
Ryba z ziemniakami z sosem pomidorowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
800 g ziemniaków obranych, pokrojonych na kawałki (3-4 cm)
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa porcja do natłuszczenia
-
6 filetów rybnych, (dowolnych, 120-200 g każdy)6 dzwonków morszczuka (120-200 g każdy)
-
2 łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g białego wina (opcjonalnie)
-
400 g pomidorów pokrojonych na kawałki
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
925.1 mg
Białko
44.9 g
Kalorie
1561.9 kJ /
373.3 kcal
Tłuszcz
6.9 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
30.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ryba po hindusku z sosem jogurtowym, ziemniakami i warzywami
1 godz.
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1 godz.
Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem
40 min
Ryba z sosem pomidorowym
30 min
Dorsz gotowany w mleku z sosem porowym, marchewką i ryżem
30 min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1 godz. 5 min
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
50 min
Pstrąg w sosie holenderskim
1 godz. 5 min
Filet z białej ryby, ziołowy ryż i warzywa na parze
50 min
Ryba z warzywami na parze
1 godz. 15 min
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
50 min