Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g ziemniaków, obranych, pokrojonych na kawałki (3-4 cm)
- 30 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa porcja do natłuszczenia
-
6
dzwonków morszczuka (120-200 g każdy)
lub 6 filetów rybnych (dowolnych, 120-200 g każdy) - 2 łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do smaku
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 50 g białego wina (opcjonalnie)
- 400 g pomidorów, pokrojonych na kawałki
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1561.9 kJ / 373.3 kcal
- Białko
- 44.9 g
- Węglowodany
- 30.4 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 925.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40min
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
50min
Sałatka z makaronu z pstrągiem i warzywami
45min
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1 Std.
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40min
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50min
Ryba z warzywami na parze
1 Std. 15 Min
Ryba z sosem pomidorowym
30min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1 godz. 5 min
Filet z białej ryby, ziołowy ryż i warzywa na parze
50min
Pstrąg w sosie holenderskim
1 godz. 5 min