Ryba z ziemniakami z sosem pomidorowym
TM6 TM5

Ryba z ziemniakami z sosem pomidorowym

4.3 (229 ocen)

Składniki

  • 800 g ziemniaków, obranych, pokrojonych na kawałki (3-4 cm)
  • 30 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa porcja do natłuszczenia
  • 6 dzwonków morszczuka (120-200 g każdy)
    lub 6 filetów rybnych (dowolnych, 120-200 g każdy)
  • 2 łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do smaku
  • 150 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 50 g białego wina (opcjonalnie)
  • 400 g pomidorów, pokrojonych na kawałki
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g wody

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1561.9 kJ / 373.3 kcal
Białko
44.9 g
Węglowodany
30.4 g
Tłuszcz
6.9 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Błonnik
4.7 g
Sód
925.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy