Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 500 g wody
- 600 g warzyw, mieszanych, np. marchewka, kalafior, cukinia, brokuł, ziemniaki, brukselka, dynia, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
- 220 g mleka
- 20 g masła
- 15 g mąki pszennej
- 4 żółtka
- ¼ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1166.8 kJ / 278.9 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 20.7 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 777.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze papryki (100-300 g)
15min
Warzywa gotowane na parze (w stacji Thermomix Friend®)
35min
Gotowanie na parze cukinii (550-800 g)
30min
Brokuł z mleczkiem kokosowym
35min
Brokuły i ziemniaki z sosem z sera pleśniowego
30min
Gotowanie na parze młodych marchewek (650-1200 g)
35min
Szparagi z ziemniakami i sosem holenderskim
50min
Gotowanie na parze zielonego groszku (600 g)
25min
Warzywa gotowane na parze
35min
Warzywa na parze z miodem i cytryną
40min
Gotowanie na parze szparagów (500-800 g)
25min
Szparagi z ziemniakami; Sos holenderski
45min