Warzywa gotowane na parze z parmezanowym zabajone

Warzywa gotowane na parze z parmezanowym zabajone

3.7 27 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 500 g wody
  • 600 g warzyw, mieszanych np. marchewka, kalafior, cukinia, brokuł, ziemniaki, brukselka, dynia, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 220 g mleka
  • 20 g masła
  • 15 g mąki pszennej
  • 4 żółtka
  • ¼ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 278.9 kcal / 1166.8 kJ
Białko 15.4 g
Tłuszcz 15.1 g
Węglowodany 20.7 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 8.4 g
Sód 777.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...