Warzywa gotowane na parze z parmezanowym zabajone
TM6 TM5

Warzywa gotowane na parze z parmezanowym zabajone

3.7 (26 ocen)

Składniki

  • 80 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 500 g wody
  • 600 g warzyw, mieszanych, np. marchewka, kalafior, cukinia, brokuł, ziemniaki, brukselka, dynia, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 220 g mleka
  • 20 g masła
  • 15 g mąki pszennej
  • 4 żółtka
  • ¼ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1166.8 kJ / 278.9 kcal
Białko
15.4 g
Węglowodany
20.7 g
Tłuszcz
15.1 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Błonnik
4.6 g
Sód
777.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy