
Urządzenia i Akcesoria
Szparagi z ziemniakami i sosem holenderskim
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
Szparagi i ziemniaki
-
wody600 g
-
masła (opcjonalnie, patrz wskazówka)5 g
-
soli1 łyżeczka
-
cukru1 szczypta
-
ziemniaków małych lub pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)700 - 750 g
-
białych szparagów o grubości ok. 1 cm, obranych, bez zdrewniałych końcówek1000 - 1500 g
Sos holenderski
-
masła pokrojonego na kawałki175 - 350 g
-
żółtek4 - 8
-
wody20 - 40 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 - 20 g
-
soli½ - ¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
698 kcal /
2919 kJ
Białko
11.3 g
Tłuszcz
58.5 g
Węglowodany
29.5 g
Błonnik
6.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sałatka z białych szparagów
3 godz.
Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim
1 godz.
Zupa krem ze szparagów
45 min
Gotowanie na parze szparagów (500-800 g)
25 min
Szparagi z ziemniakami; Sos holenderski
45 min
Sos holenderski – 500 ml
15 min
Sos holenderski – 250 ml
15 min
Szparagi z młodymi ziemniakami i jogurtowym sosem holenderskim
55 min
Sos holenderski
15 min
Zupa krem z zielonych szparagów
30 min
Szparagi (sous-vide) z jajkami w koszulkach (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 10 min
Gnocchi w kremowym sosie ze szparagami
50 min