Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 ząbki czosnku
- 20 gałązek rozmarynu, świeżego
- 1 łyżka kminku, mielonego
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 20 g oliwy z oliwek
- 80 g czerwonego wermutu
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)
- 10 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 700 - 800 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości, pokrojonych na 18 cienkich plastrów o wym. 5 x 15 cm
- 10 g syropu klonowego
- 80 g wody, zimnej
-
5
g skrobi kukurydzianej
lub 5 g skrobi ziemniaczanej
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 358.9 kJ / 85.8 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kurczak z ziołowym sosem i sałatką z fasoli z pesto z rukoli
1h
Królik w sosie 'Marengo'
1h 10min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1h 40min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30min
Marynata winna
15min
Roladki po prowansalsku (Alouettes)
1h 30min
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1h 5min
Polędwiczki wieprzowe w papilotach z czosnkiem i porem
45min
Polędwica w sosie musztardowym
1h 30min
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2h 15min