
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 ząbki czosnku
- 20 gałązek rozmarynu, świeżego
- 1 łyżka kminku, mielonego
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka soli
- 10 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 20 g oliwy z oliwek
- 80 g czerwonego wermutu
- 700 - 800 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości, pokrojonych na 18 cienkich plastrów o wym. 5 x 15 cm
- 10 g syropu klonowego
- 80 g wody, zimnej
- 5 g skrobi kukurydzianej
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 246 kJ / 58 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 1.9 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1h 40min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 Min
Roladki cielęce z kurczakiem i pomarańczą
1 Std. 45 Min
Szaszłyki z kurczaka, ryż z kminem rzymskim i ciepłą sałatką warzywną
2 Std.
Rolada z indyka z brzoskwiniami i morelami na Varomie
1 Std. 45 Min
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
2h 45min
Kurczak w za'atarze z zieloną soczewicą
2 Std.
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1 Std. 10 Min
Roladki po prowansalsku (Alouettes)
1 Std. 30 Min
Polędwica wołowa w papilotach ze szpinakiem
45 Min
Kurczak miodowo-limonkowy i chutney z mango
1 Std. 15 Min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 godz. 5 min